برای سفرهی افطار چه درست کنیم؟ این مسئلهای است که بسیاری از بانوان با آن درگیر هستند. آماده کردن وعدههای غذایی سالم، متنوع و مفید در سفرهی افطار بسیر حائز اهمیت است. معمولا بعد از سپری شدن چند روز از ماه مبارک، غذاهای سفره افطار به نظرمان تکراری به نظر میرسند و خواهان ایجاد تنوع در سفره هستیم. در این مطلب از “وبلاگ آجیل و خشکبار لوتوس” قصد داریم طرز تهیه 3 دسر راحت و خوشمزه برای افطار را به شما آموزش دهیم. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
حلوای پسته، یک افطاری راحت و خوشمزه
حلواها از جمله دسرهای خوشمزه هستند که بیشتر در ماه رمضان و مراسم افطاری تهیه و سرو میشوند. در ابتدای این مطلب به آموزش تهیه حلوای پسته میپردازیم.

مواد لازم برای حلوای پسته:
- کره: ۵۰ گرم
- روغن جامد: ۵۰ گرم
- پودر قند: نصف پیمانه
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- پودر پسته: یک پیمانه
- آرد سفید: یک پیمانه
- پودر هل: یک قاشق چای خوری
- رنگ سبز خوراکی: چند قطره
طرز تهیه حلوا پسته:
در مرحله اول ابتدا آرد سفید را الک کنید و داخل تابهای با حرارت خیلی ملایم تفت دهید تا خامی آرد کاملا گرفته شود. توجه داشته باشید که رنگ آرد تغییر نکند.
وقتی خامی آرد کاملا گرفته شد، مجددا آن را الک کنید. سپس آن را به تابه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار داده و کره و روغن جامد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. این تفت دادن باید در حدی باشد که روغن به طور کامل باز شود. طوری که از کنارههای حلوا شروع به جوشیدن کند.
در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس پودر قند الک شده را به مواد درون تابه اضافه کنید و مجددا مخلوط را به خوبی هم بزنید.دقت داشته باشید در این مرحله مواد باید فقط کمی خنک شوند و اگر خیلی سرد شوند پودر قند با مواد به خوبی ترکیب نمیشود. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و تلاش کنید با پشت قاشق کاملا مواد را به خورد هم دهید.
ادامه مراحل پخت حلوا پسته:
در مرحله بعد پودر پسته را به مواد اضافه و کاملا مخلوط کنید. با هم زدن پیوسته تلاش کنید مواد را به خوبی به خورد هم بدهید. نکته بسیار مهم در طعم حلوا به کیفیت پودر پسته برمیگردد. اغلب پودر پستههای موجود در بازار خالص نیستند و یا کیفیت و تازگی لازم را ندارند. بنابراین بهتره پودر پسته را خودتان در منزل تهیه کنید.
برای این کار کافیه روی مغز پسته کمی آب جوش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه درون آبجوش باقی بماند و بعد آبکش کنید. پوست رویی پسته را جدا کرده و آنها روی دستمالی پهن کنید تا کاملا خشک سوند. سپس پستهها را درون دستگاه آسیاب ریخته و کاملا پودر کنید.
برای تهیهی انواع پسته و مغز پستهی باکیفیت نیز میتوانید به فروشگاه آجیل و خشکبار لوتوس مراجعه نمایید.
بعد از اضافه کردن پودر پسته، پودر هل و گلاب رو به مواد اضافه و کاملا مخلوط کنید. برای خوش رنگ کردن حلوا بهتر است کمی رنگ سبز به آن اضافه کنید. این مرحله کاملا اختیاری بوده و اگر میخواهید حلوا رنگی طبیعی داشته باشد نیازی به افزودن رنگ خوراکی نیست اما در غیر این صورت برای سبزتر شدن حلوا میتوانید چند قطره رنگ خوراکی سبز به مواد اضافه کنید.

نحوه سرو حلوا پسته برای افطار:
وقتی مواد کاملا ترکیب و آماده شد، میتوانید حلوا را در شکلهای مختلف آماده سرو کنید. از قالبهای سیلیکونی با سایز کوچیک استفاده کنید و مواد حلوا را داخل قالب ریخته و کاملا فشرده کنید. به مدت نیم ساعت این حلوای خوشمزه را در فریزر قرار دهید، آن گاه از قالب خارج کنید.
برای تزئین حلوا میتوانید از شکلات سفید یا شیری آب شده به روش بن ماری استفاده کنید. شکلات را داخل قیف بریزید و به صورت رفت و برگشتی و خطی روی حلوا بریزید. و یا اینکه از پودر پسته یا گل محمدی برای تزئین استفاده کنید.
رنگینک؛ دومین دسر خوشمزه و راحت برای افطار
رنگینک نام یک نوع شیرینی شیرازی و پرطرفدار در مناطق جنوب ایران است که با خرما، آرد و پودر دارچین تهیه میشود. به همین دلیل یک دسر عالی و راحت برای سفرههای افطار به حساب میآید. در ادامه به آموزش این دسر خوشمزه و پرطرفدار میپردازیم.

مواد لازم برای تهیه رنگینک
- 2 پیمانه آرد
- 200 الی 250 گرم کره
- 1 قاشق مربا خوری پودر دارچین
- 1/2 قاشق چایخوری پودر هل
- خرما به مقدار لازم ( با توجه به اندازه ظرف)
- گردو به مقدار لازم
- پودر پسته برای تزیین
مراحل و طرز تهیه رنگینک:
برای تهیه رنگینک مجلسی و خوشمزه پس از اینکه هستههای خرما را جدا کردید، مغز گردوها را در وسط خرماها قرار داده و آنها را کنار بگذارید. حالا یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و حرارت را کم کنید و زمانی که تابع گرم شد آرد را اضافه کنید. آرد را برای مدت زمان ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و بوی خامی آرد گرفته شود.
زمانی که آرد به اندازه کافی سرخ شد و رنگ آن رو به تیرگی رفت، دارچین و پودر هل را به آرد اضافه کنید و کاملا هم بزنید. بعد از دو الی سه دقیقه شعله را خاموش کنید و چند دقیقه اجازه بدهید که دمای آرد کمی پایین بیاید. اگر دوست دارید که آرد رنگینک کمی طعم شیرینتری بگیرد می توانید ۳ قاشق غذاخوری پودر شکر به آن اضافه کنید.
دقت داشته باشید که سفتی آرد و روغن در رنگینک نباید به سفتی آرد و روغن در طرز تهیه حلوا باشد. غلظت آرد رنگینک باید شبیه ارده باشد و اگر احساس میکنید که آرد شما کمی سفتتر است میتوانید کمی روغن به آن اضافه کنید.
در این مرحله قالب خود را آماده کرده و آن را کمی چرب کنید. سپس مایه رنگینک را به دو قسمت تقسیم کنید، یک قسمت آن را در کف قالب ریخته و بر روی آن خرما را بچینید، سپس بر روی خرماها قسمت دیگر مایه رنگینک را اضافه کنید. حال قالب رنگینک را در یخچال قرار داده تا کمی سفت شود.
بعد از آنکه رنگینک کمی سفت شد، ظرف آن را از یخچال خارج کرده و روی آن را با پودر پسته تزئین کنید.
حلوا گل سرخ و گردو؛ دسر راحت و خوشمزه مخصوص افطار
حلوای گل سرخ و گردو یکی از انواع حلواهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که در شهرهای مختلف با دستورهای متنوعی تهیه میشود. از آنجایی که در این حلوا از آرد و مغز گردو استفاده میشود و از طرفی آماده کردن آن نیز بسیار راحت و سریع است، برای سفره افطار بسیار مناسب میباشد. پس در ادامه با تا طرز تهیه این دسر راحت و خوشمزه برای افطار همراه ما باشید.

مواد لازم جهت تهیهی حلوای گل سرخ و گردو:
- آرد: 1/2 پیمانه
- پودر قند: 1/3 پیمانه
- روغن: 1/3 پیمانه
- کره: 1/3 پیمانه
- پودر گل سرخ: 1/3 پیمانه
- مغز گردوی پودر شده: 1/3 پیمانه
- گلاب: 1/3 پیمانه
- هل: 1/2 قاشق چایخوری
مراحل و طرز تهیه حلوای گل سرخ و گردو:
برای تهیهی حلوای گل سرخ و مغز گردو ابتدا مغز گردوها را درون آسیاب ریخته و پودر میکنیم و کنار میگذاریم. حالا آرد را در تابه الک کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. با حرارت بسیار ملایم به مدت 20 دقیقه به طور مداوم آرد را تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. اصلا قصد نداریم که رنگ آرد تغییر کند. بعد از گذشت زمان اشاره شده، تابه را از روی حرارت بر میداریم.
در مرحله بعد آرد سفید را از داخل تابه برمیداریم، سپس به صورت مجدد داخل همین تابه الک میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حال مخلوط روغن و کره را به آن اضافه میکنیم و به صورت مداوم با قاشق چوبی به مدت 5 دقیقه مواد را تفت میدهیم تا کاملا یکست شوند. در ادامه گردو پودر شده را میافزاییم و مجددا مواد را 3 دقیقه تفت میدهیم.
وقتی که آرد و پودر بادام یا گردو به اندازه کافی تفت خوردند، تابه را از روی حرارت بردارید. یک مقدار خیلی کم که از حرارت افتاد گلاب را به آن اضافه کرده و همزمان هم بزنید. اجازه ندهید آرد گلوله گلوله شود.
حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر حلوا از حرارت بیفتد، سپس پودر قند، پودر گل سرخ و پودر هل را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست و لطیف شود.

در این مرحله مواد حلوا را درون قالب مورد نظر خود ریخته و سپس آن را درون یخچال قرار دهید تا سفت شود. بعد از آن از قالب جدا کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. میتوانید از پودر گل سرخ یا غنچه گل سرخ برای تزیین حلوا استفاده کنید.
در این مطلب به معرفی 3 دسر راحت و خوشمزه برای افطار و آموزش طرز تهیهی آن پرداختیم. برای خواندن طرز تهیه دسرهای دیگر و یا سایر مطالب آموزشی سایت لوتوس نیز کافیست به وبلاگ آجیل و خشکبار لوتوس مراجعه نمایید.